Karpervissen - met piepers, maar dan anders

26 sep 2012

Het karpervissen met piepers komt weer helemaal terug. Met die kanttekening dat we met piepers de aardappel bedoelen in plaats van krijsende beetmelders! Jazeker: de batterijloze vitaminebom die bijna dagelijks dampend de Nederlandse eettafels siert. Onze nationale peulvrucht is immers een klassiek, spotgoedkoop en compleet vergeten karperaasje. En deze ‘droge hap’ (dit keer zonder jus) heeft niets van zijn vangkracht verloren.

Het is haast onbegrijpelijk dat de aardappel van het karpertoneel is verdwenen. In de beginjaren (jaren ’60, ’70 en ’80) wist karpervissend Nederland niet beter dan dat de aardappel hét nationale karperaas was. Eigenzinnige types pakten nog wel eens uit met een alternatief zoals blikmaïs of een weeïg deegje. Maar het was toch echt de kruimige pieper die als het onbetwiste karperaas te boek stond.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.