Roofvissen - Meerval mania

21 nov 2012

Nu de wijzigingen in de visserijreglementen officieel van kracht zijn geworden, mag er ook in ons land eindelijk gericht op de Europese meerval worden gevist. Dit biedt de sportvisser – en de roof- en karpervissers in het bijzonder – een nieuwe en vooral grote uitdaging. We vroegen vier experts naar hun ervaringen met en kijk op de meervalvisserij in Nederland.

De meerval is voor veel sportvissers een bijzonder tot de verbeelding sprekende vis. Deze predator staat aan de top van de voedselketen in het zoete water – als het in zijn bek past, staat het ook op het menu – en kan gemakkelijk meer dan twee meter lang en honderd kilo zwaar worden. In combinatie met zijn brute oerkracht maakt dit hem tot een zeer gewaardeerde sportvis. Veel Nederlandse sportvissers reisden voorheen dan ook af naar het buitenland (onder meer België, Frankrijk, Spanje en Italië) om op meerval te kunnen vissen. Nu het dankzij de lobby van Sportvisserij Nederland ook in ons land is toegestaan om gericht op Siluris glanis te vissen, hoef je voor de meerval niet meer per se de grens over. Maar hoe pak je de meervalvisserij in eigen land nu precies aan? We vroegen het aan vier experts die zowel in het buitenland als in Nederland meerval hebben gevangen en de nodige ervaring hebben opgedaan met deze sensationele sportvis.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.