Karpervissen - Dames in de bivy

21 nov 2012

Karpervissen trekt een zware wissel op veel relaties. Genoeg vrouwen moeten hun partner iedere week menig nacht missen en ondervinden de memorabele ‘Help, mijn man heeft een hobby’ uitzending van een paar jaar geleden aan den lijve. Dat het ook anders kan, bewijzen Dyon Sapulete en zijn vriendin Jill van der Krieken, uit Den Bosch. Zij gaat elke weekend mee, en niet met tegenzin. “Dan heb ik ‘m helemaal voor mezelf.”

Het is voor Dyon Sapulete (20) even puzzelen waar hij dit herfstweekend moet neerstrijken. De Ploossche Plas – zijn thuiswater – valt af; er wordt te weinig gevangen. Op de IJzeren Vrouw is net een karperkoppelwedstrijd aan de gang en op zijn beoogde stek aan de Oosterplas staan ook al twee tentjes. Uiteindelijk valt Dyon’s keuze op het Fortwiel: een oud stadswater met een aardig bestand aan vooral donkere schubkarpers. Hij zal er geen spijt van krijgen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.