Vraag het aan Ed - Snoeken met dood aas (video)

21 nov 2012

Naast kunstaas mag ook de dode aasvis zich inmiddels verheugen in een groeiende populariteit. Logisch, want een betere manier om vanaf de kant een kapitale snoek aan de schubben te komen valt nauwelijks te bedenken. Maar hoe vis je als kanthopper nu eigenlijk met dood aas onder zo’n dobber, vraagt Ferdi van Dongen uit Geertruidenberg zich deze maand af.

Dus spreken Ferdi en ik op een herfstige vrijdag af bij een van de vele (jacht)havens aan het Veluwemeer. Evengoed had het een haventje aan de Maas, Biesbosch, het Brielse Meer of ieder ander denkbaar boezemwater kunnen zijn. Elk najaar trekken immers grote scholen blankvoorn vanuit de plassen, meren, vaarten en rivieren naar zulke havens, waar de gemiddelde watertemperatuur (net als in stadsgrachten) iets hoger is dan elders en er bovendien meer schuilmogelijkheid en voedsel is te vinden. Logisch dat snoeken die massa witvis volgen om op hun beurt heel de winter verzekerd te zijn van een rijkelijk gedekte tafel.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en klik hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.