Witvissen - silver dropshotten

21 dec 2012

De grote voorns die Bart Debaes tijdens het dropshotten aan heel kleine shadjes ving, zetten hem aan het denken. Zou het mogelijk zijn om met wat aanpassingen aan de montage en het aas gericht op witvis te vissen met de dropshot techniek? In dit artikel neemt hij je mee op zijn ontdekkingsreis bij het ‘silver’ dropshotten.

De plaats waar ik mijn experiment begon is een jachthaven waar in de wintermaanden periodiek ook scholen grote voorn huizen. Het water zag er bij aankomst van veraf helder uit, wat me positief stemde. Snel tuigde ik mijn hengel op en knoopte met een dropshotknoop de haak rechtstreeks aan de 14/00 onderlijn. Een loodje van 6 gram moest voldoende zijn om de gewenste stekken te bereiken. Ik prikte een paar maden aan de haak en ging aan de slag. Na anderhalf uur vissen waren een paar kleine baarsjes en een verspeelde ruisvoorn het resultaat. Daarbij viel het me op dat ik behoorlijk wat beten miste.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.