Witvissen - snertwedstrijd

08 feb 2013

De snertwedstrijd is voor veel hengelsportverenigingen de traditionele opening van het winterwedstrijdseizoen. Die van HSV Raalte vond dit jaar plaats in de haven van Elburg. Hét Visblad nam een kijkje bij deze veertiende snertwedstrijd die het startschot vormt voor de wintercup van de vereniging uit Raalte.

Mistslierten trekken op boven het Elburgse water als de leden van HSV Raalte hun spullen klaarmaken voor de veertiende snertwedstrijd. Hans Walraven, penningmeester van de vereniging en zelf een fanatiek wedstrijdvisser, is vol vertrouwen als hij zijn platform in elkaar schroeft. “Rond deze tijd van het jaar is dit een zekere stek”, zegt hij. “De blankvoorn trekt in de koude maanden van het Veluwemeer de haven in. Als je er zeker van wilt zijn dat iedereen goed vangt tijdens een wedstrijd, is dit een uitgelezen plek. Daarom houden we onze snertwedstrijd hier nu al voor het vierde jaar.”

klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.