Roofvissen - doe-het-zelf deel 1

08 feb 2013

Snoeken met dood aas is weer helemaal hot nu de winter officieel is aangebroken. Daarbij lijkt het snoeken met een dode aasvis onder een dobber dit jaar een extra vlucht te nemen nu ook karpervissers deze visserij massaal ontdekken. Dat levert meteen ook een hoop beginnersvragen op over de ins & outs van de dood aas visserij. Voldoende reden om je in dit eerste deel van een nieuwe reeks ‘doe-het-zelf artikelen’ op weg te helpen met allerhande tips – van hoe je zelf een takel maakt tot het onthaken van de snoek.

Tegenwoordig is er plenty aanbod aan kant-en-klare dood aas takels. Sommigen daarvan voldoen prima, anderen zijn onnodig ‘stug’, lomp of voorzien van veel te grote dreggen en andere onnodige toeters en bellen. De voordelen van het zelf maken van takels zijn daarom legio. Zo bespaar je de nodige kosten en kun je eindeloos variëren in onderlijnmateriaal, maat dreggen, hoeveelheid dreggen, lengte et cetera. Bovendien kan een kind de was doen. Kijk maar mee!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide