Karpervissen - een kijkje in de keuken van de boiliefabriek

08 feb 2013

De boilie is vandaag de dag het karperaas nummer 1. Toch hangt er rondom deze harde deegknikker vaak nog een mysterieuze waas. Dat betreft niet alleen de ingrediënten en samenstelling, maar ook het productieproces en de verschillen tussen de bollen van al die boiliemerken. Jan Lokhorst is mede-eigenaar van Carpfood International uit Renswoude, een van de grootste boiliefabrikanten in Europa, en neemt je mee in de wereld van de boilie.

Zodra je bij Carpfood International binnenloopt, komt het aroma je tegemoet. Welke geur dat precies is, valt moeilijk te omschrijven. Denk aan de som van alle boilies die je ooit ‘onder de neus’ hebt gehad. We zijn niet het eerste bezoek dat vandaag de geurige fabriekshal op het bedrijventerrein in Renswoude aandoet. Jan Lokhorst, een van de drie eigenaren, heeft net twee heren van de Voedsel en Waren Autoriteit over de vloer gehad. Huh? Moet het aas dat wij in het water gooien om onze geliefde karpers te behagen dan ook aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen? “Jazeker”, zegt Lokhorst. “Alles wat wij hier produceren voldoet aan de Europese diervoedingwetgeving. De grondstoffen, geuruitstoot, het afvalwater; alles wordt hier gemeten en gecontroleerd.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.