Vliegvissen - de transformatie tot vliegvisser

08 feb 2013

Vliegvissen wordt soms toch vooral gezien als een omslachtige manier om weinig vis te vangen. En als typisch iets voor tandartsen, chirurgen en Saab-rijders. Dit stereotype beeld had onbewust ook bij Visblad TV cameraman Sytse van der Harst post gevat. Maar inmiddels weet hij wel beter. Toen hij tijdens filmwerkzaamheden voor Hét Visblad in aanraking kwam met het streameren op snoek, was een nieuwe passie geboren.

Ongeveer een jaar na dato zijn we weer terug op de plek waar het allemaal begon. “Eind vorig jaar filmde ik hier een item met Edwin Kerssies over het vliegvissen op snoek”, licht Sytse zijn kennismaking met streameren toe terwijl we over het hek van een weiland middenin het Groene Hart klimmen. “Het is een hele visuele visserij. Dat vond ik zo gaaf om te zien. Nou heb ik via de opnames voor Visblad TV al heel wat verschillende en leuke visserijen leren kennen. Het wordt dan erg verleidelijk om die ook allemaal zelf te gaan beoefenen. Dat komt er in de praktijk vaak niet van, maar bij dat zwiepen met zo’n streamer werd de verleiding simpelweg te groot”, aldus de programmamaker uit Utrecht. Sindsdien is hij met grote regelmaat in deze sappige veenpolders te vinden. Streamerend op snoek, welteverstaan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.