Roofvissen - vanuit de rubberboot

21 feb 2013

Je hebt boten in allerlei soorten en maten. Van super de luxe visboten tot een roestige, afgedankte roeiboot van de botenverhuur. Te midden van al dat nautisch geweld is er nog een andere, vaak vergeten optie: de rubberboot. Dat dit alternatief de roofvisser een aantal voordelen biedt, demonstreert Misha de Jong in dit artikel.

Op een ijskoude decemberochtend staan we aan de oevers van een uitgestrekte zandwinplas in Zuid-Holland. Daar hebben we afgesproken met Misha de Jong uit Zevenhuizen voor een bootreportage. Dat zou je normaal gesproken bij een trailerhelling doen, maar dat is nu niet nodig. Misha vist vanuit zijn rubberboot, en die kan overal te water. Daarmee hebben we direct het eerste voordeel te pakken. Met een rubberboot komen alle plassen en andere wateren zonder trailerhelling binnen handbereik. En dat zijn er nogal wat. Wateren waar vaak een heel mooi snoekbestand op zit, maar waar in de meeste gevallen zelden of nooit vanuit de boot op snoek wordt gevist. Vrijwel niemand haalt het immers in zijn hoofd om met kunstaas vanuit een rubberboot te gaan vissen. Je zou wel gek zijn. Toch?!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide