Vliegvissen - doe-het-zelf deel II vliegbinden

21 feb 2013

Sommige vliegvissers bergen hun vliegvismateriaal in de wintermaanden op in afwachting van het volgend voorjaar. Dat is eigenlijk niet nodig, want in het ‘tweede seizoen’ kan er nog goed met een kunstvlieg worden gevist. Snoeken met de streamer, met een nimf de jachthavens in om blankvoorns te vangen of naar een forellenreservoir toe. Welke visserij ook je voorkeur heeft, je hebt voor ieder weer andere vliegen nodig. Als enthousiast vliegbinder maak je die natuurlijk zelf in het ‘derde seizoen’.

De herfst- en winterperiode zijn voor veel vliegvissers dé momenten bij uitstek om vliegen te binden en de vliegendoos aan te vullen met wat nieuwe creaties. Dit moment om vliegen te binden waarmee we in de herfst en winter – of in het komend voorjaar, ergens dichtbij of verder weg in het buitenland – kunnen vissen, wordt ook wel eens het derde seizoen genoemd. Om je in dit seizoen op weg te helpen, bespreek ik in dit artikel drie vliegen die de komende maanden hun dienst zeker zullen bewijzen. Dit zijn de Mellow Yellow streamer, Super bug en een goudkopnimf met de naam Tore’s favoriet.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.