Vuurdoop - 1030 SW: viscamera pur sang

01 okt 2008

Sportvissers zijn natuurliefhebbers én laten hun vangst graag aan anderen zien. Niet vreemd dus dat fotografie bij veel hengelaars een deel van hun hobby is. Inherent aan deze hobby zijn de vaak pitte omstandigheden waaronder gefotografeerd wordt: regen, koude, hitte, golfslag en stevige trektochten door onherbergzame gebieden. Olympus claimt met de Mju 1030 SW de ideale camera voor deze situaties ontwikkeld te hebben.

De eerste indruk is in ieder geval niet slecht: het is een stevige, compacte camera zonder uitstekende delen. Robuust en makkelijk weg te steken in je visjas- of tas. Het uiterlijk is stoer en strak, al is dat natuurlijk niet het belangrijkste. Wat kan dit apparaatje waar je toch zo’n 300 euro voor moet neerleggen?

ONDER WATER

Niet spatwaterdicht, waterbestendig, maar gewoon waterdicht en perfect in staat onder water mooie opnamen te maken. We hadden weinig zin om tot 10 meter diepte te duiken – want dat zou de 1030 SW moeten aankunnen – maar een fotosessie in ons aquarium overtuigde zonder meer. En dat is een hele geruststelling voor de sportvisser die ook bij slecht weer zonder problemen een mooie vangst wil vastleggen. Een ander sterk punt is de schokbestendigheid van het toestel. Een val van 2 meter op harde ondergrond levert, mede door de harde body, geen schade op.

GROOTHOEKLENS

Ook de lens lijkt speciaal voor de hengelsport te zijn gekozen. De groothoek stelt je in staat om ook bij beperkte ruimte, bijvoorbeeld in een boot, nog mooie foto’s te schieten zonder een deel van je informatie te moeten missen. Komt nog bij dat vissen die je met een groothoeklens fotografeert simpelweg wat groter ogen – en laten we eerlijk zijn: daar wordt iedere visser blij van.
Wat de resolutie betreft, zit je met een ongelofelijke 10.1 megapixels helemaal geramd. De rest van de specificaties laten we hier even voor wat het is, maar een half uurtje door het overzichtelijke menu scrollen geeft je direct een indruk van de uitgebreide mogelijkheden. Al met al een alleskunner die voor de sportvisser ontworpen lijkt.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.