Roofvissen - op jacht naar polderkastelen

08 apr 2013

Kantvissers die met dobber en dood aas op poldersnoekbaars jagen. ouderwets en achterhaald? Freek van Emaus (25) vindt van niet. Wekelijks trekt hij op de fiets langs zijn favoriete polderstekken ten noorden van Amsterdam. We volgen Freek op de tweewieler en ontdekken dat eenvoud nooit verloren gaat. “Dood aas blijft het meest natuurlijke hapje dat we roofvis kunnen aanbieden.”

Ga er maar aan staan. In een tijd waarin hightech zegeviert en roofvissers verslaafd lijken te zijn aan verticalen, zoekt Hét Visblad een snoekbaarsvisser die poldersloten prefereert boven diep water en tóch geregeld zijn glasogen weet te vangen. Het lijkt zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. En dat terwijl de overtuigde dobbervissers tot in de jaren negentig nog nauwelijks van het water in de Nederlandse polders weg waren te slaan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.