Zeevissen - wereldstek

08 apr 2013

Er varen internationale containerschepen, driemasters en superjachten voorbij. Vistrawlers uit exotische wateren lossen bij de afslag hun lading. En sportvissers uit alle windstreken beproeven er dagelijks hun geluk. Hét Visblad maakte een rondgang op de kleurrijke Noord- en Zuidpier in Wijk aan Zee en IJmuiden.

Bij het krieken van de dag staat de parkeerplaats aan de Noordpier al vol met auto’s. Enkele nachtvissers keren huiswaarts. Bij een Pools bestelbusje staat een man wiens samengeknepen ogen een ernstig slaaptekort verraden. De paar visjes die hij heeft gevangen, liggen al achterin. “Iek nu naar huis. Lekker slaopen,” zegt hij. “Voor foto, ik koem andere keer.” Dagelijks strijken sportvissers uit alle windstreken – de grenzeloze belangstelling voor sportvissen is misschien nergens beter zichtbaar dan hier – neer op de pieren met hun viskar, hengels en koelbox. Iedereen praat enthousiast over een passie die ze ooit, ver weg, van huis uit meekregen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide