Karpervissen - Nieuwkoopse Plassen anno 2013

27 jun 2013

De Nieuwkoopse Plassen stonden in de jaren negentig volop in de schijnwerpers bij karpervissers. De rijke karpergeschiedenis, de vangst van de Nederlandse recordkarper en de bijkomende aandacht in de media, zorgden destijds voor een heuse mythe rond dit veenplassengebied. Samen met local Ad Brak kijken we wat de stand van zaken is.

Ad Brak uit Woerden is een bloedfanatieke karpervisser die sinds 2007 op Nieuwkoop vist. Zijn Nederlandse visserij speelt zich vrijwel volledig af in dit uitgestrekte plassengebied, zodat hij als geen ander weet wat er te beleven valt. Ondanks zijn drukke agenda – twee horecazaken, een jong gezin en voetbal – probeert hij tenminste één nacht per week vrij te maken voor zijn grote passie: karpervissen. Dat doet Ad het liefst vanuit zijn 5 meter lange platbodem die is voorzien van een op maat gemaakte karpertent. Op het water en in de natuur komt hij ’s nachts volledig tot rust, zodat de batterij voor de rest van de week weer is opgeladen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.