Zeevissen - Noordzeekanaal: zout alternatief

27 jun 2013

Bij slecht weer of tegenvallende vangsten aan strand of pier hebben de zeevissers in Noord-Holland een plan B om de hoek liggen: Het Noordzeekanaal. Ook vissers elders uit het land kunnen hier terecht, want je mag er gewoon vissen met de VISpas. IJmuidenaren Robert Boon en Wouter Hoogendijk laten in dit artikel zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om zoutwatervissen te vangen in zoete omstandigheden.

Wie IJmuiden binnenrijdt, kan het Ganzeneiland vrijwel niet missen. Rechts van de weg ligt het uitgestrekte Noordzeekanaal met daarin een enorme landtong die vanuit het sluizencomplex als een vinger jouw kant op wijst. Op de kop van de het Ganzeneiland prijken twee groene paraplu’s: Robert en Wouter zijn al present. Ze hebben zich nog net niet ingegraven, maar hun paraplu’s staan wel stevig verankerd om de zuidwestenwind van zeker 7 Beaufort te kunnen weerstaan. Daarmee is het precies zo’n dag waarop je als strand-, boot- of piervisser bedrogen uit zou komen. Met de boot kun je er niet op uit, zie op het strand maar eens je aas weg te krijgen en op de pieren is het levensgevaarlijk – daarom worden ze bij harde wind ook gesloten.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide