Roofvissen - streetfishing op skates

12 aug 2013

Robert Grootenboer (24) is wat je noemt een échte ‘urban’ visser. Highspeed rolt deze bink uit Willemstad op zijn skates door Rotterdam heen. Mét hengel! Grappig, maar ook slim. Want zo verkast hij in no time van de ene naar de andere stek. Geen gedoe met parkeren of avond-4-daagse-praktijken dus. Rol met Robert mee door Rotterdam.

In stedelijk gebied – en zeker in de grotere steden zoals Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam – is ‘streetfishing’ vaak een kwestie van veel verkassen. Zoeken totdat je de baarzen en snoekbaarzen onder het kantje hebt gevonden. Je kent het wel: de overkant van de rivier zou vandaag wellicht toch iets meer op kunnen leveren. Of toch misschien dat haventje aan de andere kant van de stad nog even gauw meepikken. Met de auto is dat continu verkassen simpelweg een crime. Nog los van het feit dat je dan steeds een nieuwe (vaak betaalde) parkeerplek moet zoeken, verlies je zo immers veel kostbare vistijd. En dat willen we natuurlijk niet. De fiets dan als vervoermiddel? Ja, vergeet het maar. Als je niet al in het centrum van de stad woont, zou je die dus in de auto mee moeten nemen. En dat past in de meeste gevallen niet. Kortom: skates. Check de tips!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide