Zeevissen - schollen en piraten

12 aug 2013

Als Michiel de Ruyter op de boulevard van Vlissingen nog de slaap uit zijn ogen wrijft, verlaat de Pirate II al in alle vroegte de monding van de Westerschelde. Ons wacht namelijk een tocht van maar liefst 45 zeemijlen richting Duinkerken. Bootvissen op zo’n bloedeind van huis moet een wel heel bijzondere reden hebben. En die is er: op schol vissen – grote schol!

Diverse soorten platvis sierden dit magazine al menigmaal, maar de schol – en vooral schol van formaat – schitterde door afwezigheid. Reden om voor dit exceptionele uitstapje te kiezen. Te meer omdat andere stekken met een gerede kans op mooie schol nog vele malen verder weg liggen dan de Noord-Franse kust. Dus zoeken we ’s ochtends vroeg aan boord bij schipper René de Back een comfortabel plekje om het opgelopen slaaptekort gedurende de lange tocht enigszins in te halen. Dat lukt prima dankzij het monotone gebrom van 420 paardenkrachten die de twaalf meter lange Offshore door de golven doen ploegen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide