Vliegvissen - Oostvoorne 2.0

12 aug 2013

Jeroen Neef is een karpervisser met een sinds kort opspelende vliegvisverslaving. Die verslaving deed hij op aan het Oostvoornse Meer. Daar beoefent hij het vliegvissen op een originele en interessante manier: vanuit zijn opvouwbare bootje gaat hij achter de forel aan.

Een paar jaar geleden was ik al eens naar Oostvoorne geweest, samen met Marco Lodder en Louw Kamp. Met die jongens ving ik toen mijn eerste Oostvoorne-forel. Helaas schoten er die dag ook drie vissen los, maar ik had de smaak te pakken en beloofde mezelf om hier ooit nog eens terug te komen. Dit jaar was het dan zover en schafte ik een vliegvisuitrusting aan. Sinds mijn vroege jeugd vis ik hoofdzakelijk op karper, maar het leek me een uitdaging om eens wat meer vissoorten te gaan belagen. Het vliegvissen is de techniek die een stukje verbreding en diversiteit in mijn visserij moet gaan brengen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide