Vuurdoop - Guru Pellet Cones

12 aug 2013

Witvissers en karpervissers hebben graag een compact voerplekje rond hun haakaas. Het meest gangbaar is om een PVA-zakje aan de haak te prikken. Het Engelse witvismerk Guru – onderdeel van Korda – zorgt er met haar handige ‘Pellet Cones’ echter voor dat zelfs PVA overbodig wordt!

Het idee is als volgt: eerst knijp je wat voer (zachte mini-pellets of goed klevend grondvoer) tussen duim en wijsvinger in het malletje oftewel de Cone. Vervolgens steek je de ultradunne, meegeleverde fleurnaald via de brede kant voorzichtig door de Cone heen. Vervolgens trek je de lus van je onderlijn (let op: een wartel kan dus niet) met dezelfde fleurnaald weer terug door de Cone – de lus kan nu aan de methodfeeder geclipt worden. Uiteindelijk trek je de ‘vrije’ haak – het aas, bijvoorbeeld een mini-boilie, hangt immers aan de hair – voorzichtig in het voer vast en schuif je de cone naar beneden weg. Na het inwerpen valt het voer op de bodem langzaam uiteen en zo heb je dus een mooi compact mini-voerplekje rond je aas liggen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.