Vraag het aan Ed - vijvervissen doe je zo (video)

21 aug 2013

Meestal krijgt Ed een vraag van een Visblad-lezer voor deze rubriek, maar dit keer zijn de rollen omgekeerd. Nu heeft Ed namelijk een vraag – meer dan één zelfs. Die stelt hij niet aan de eerste de beste, maar aan Arjan Klop en Jurgen Spierings. Deze twee topvissers hebben onlangs namens Nederland deelgenomen aan Fish ‘O’ Mania International in het Engelse Whitmore.

Het is hoogzomer en het mooiste weer van de wereld als ik mijn feederhengel uitwerp in een van de visvijvers van de Cudmore Fisheries. Daar gaat Fish ‘O’ Mania International, de meeste prestigieuze viswedstrijd van Engeland, plaatsvinden. Maar wat ik ook probeer en hoeveel karpers ik ook overal zie zwemmen; er gebeurt vrijwel niets. Op een enkele brasempje na blijft het stil – de vangst van een met algen bedekte hengel plus molen die ik bij de eerste de beste worp uit het water takel tel ik maar even niet mee. Mijn buren Arjan en Jurgen, die samen met de coaches Jan van Schendel en Jack Valkenburg flink aan het trainen zijn voor de wedstrijd, vangen echter de ene na de andere vis: voorn en brasem, maar ook karper, zeelt en zelfs barbeel.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide