Zeevissen - Portugese onderlijnen

21 aug 2013

De Portugese onderlijn is dé lijn van de laatste paar jaar in de zoute wedstrijdvisserij. Deze lijn is niet alleen in figuurlijke zin, maar ook letterlijk boven komen drijven. Met de enkele meters lange onderlijnen wordt namelijk in de bovenste waterlagen gevist. Sjaak Verhage geeft in dit artikel tekst en uitleg over deze techniek.

De introductie van de Portugese onderlijn in ons land verliep via internationale zoute wedstrijden. “Bij WK’s die in Nederland en België werden gevist, eindigden de Portugezen op dagen met rustig weer steevast hoog in de uitslagen. Dan ga je natuurlijk eens kijken hoe zij de visserij precies aanpakken”, zegt Sjaak Verhage. Deze fanatieke zoute wedstrijdvisser en uitbater van hengelsportwinkel De Zeebaars heeft zich de Portugese techniek in de afgelopen jaren helemaal eigen gemaakt. “Dat was zeker in het begin wel even wennen. Het is een lichtere en meer verfijnde vorm van strandvisserij dan dat wij in onze contreien gewend zijn.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide