Zeevissen - finesse met soft plastics

06 nov 2013

Het vissen op zeebaars met onverzwaarde of extreem lichte ‘weedless softbaits’ is al een hit in landen als Frankrijk, Engeland en Ierland. In ons land geniet deze techniek echter nog maar weinig bekendheid. Jelmer Scheffer is hiermee aan het experimenteren geslagen en laat in dit artikel zien dat er met een ‘finesse’ aanpak vanaf de kant in ondiep water prima zaken te doen is.

Vissen met onverzwaarde of extreem lichte soft plastics klinkt veel zeebaarsvissers wellicht wat vreemd in de oren. Je haalt inderdaad niet de werpafstand die je met de werppilker, zware jighead of ander fors uitgevallen kunstaas bereikt. Dat is ook helemaal niet erg. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, jaagt de zeebaars ook op water dat niet dieper dan 0,5 tot 1,5 meter is. Het is onder ervaren zeebaarsvissers een publiek geheim dat je de vis tot vlak onder je voeten kunt vangen. Hier scharrelt de baars tussen oesters, wier of steenstort op zoek naar krabben of garnalen. Dit ‘scharrelen’ kan een prachtig spektakel zijn: als je geluk hebt zie je tussen de stenen op nog geen halve meter water de staart of zelfs de rugvin van een zeebaars de waterspiegel doorbreken. Het zijn echt niet alleen harders die vlak onder de kant hun kostje bij elkaar scharrelen!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide