Roofvissen - grondel gekte

06 nov 2013

Marmergrondel, zwartbekgrondel, Kesslers grondel, witvingrondel, Pontische stroomgrondel. Veel sportvissers krijgen al de kriebels als ze het woord grondel horen. Thomas-Jan Paulus heeft dat ook, maar dan in positieve zin. Hij kijkt verder dan alleen de negatieve kanten van de grondel en heeft er juist heel veel lol in om gericht op de verschillende soorten grondels te vissen.

Grondels hebben onder sportvissers doorgaans een slechte naam. ‘Ze vreten het visbroed weg en maken hele wateren kapot’, zijn veelgehoorde kreten. Toch gaat dit voor de meeste van de veertien in de Nederlandse zoete en zoute wateren levende grondelsoorten niet op. Slechts de marmer-, zwartbek en Kesslers grondel hebben vis op het menu staan. Deze drie soorten ‘verpesten’ het zogezegd dus voor de rest. Als kunstaasvisser die het op roofvis heeft gemunt, focus ik me op deze drie soorten.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide