Roofvissen - nachtelijk propelleren op glasogen

06 nov 2013

Tradities zijn er om doorbroken te worden. Dat is zeker van toepassing op de kijk die Rob Rijkers heeft op de snoekbaarsvisserij. In de zomer en het najaar trekt hij er ’s nachts op uit om vanaf de kribben langs de IJssel glasogen met kunstaas te vangen. Dat doet hij met aan de oppervlakte sputterende propellerplugjes.

De rivier is ’s nachts een andere plek dan overdag. En dat zit hem er niet alleen in dat het donker en minder druk is aan de waterkant. “Je zintuigen werken anders”, zegt Rob Rijkers, een allround visser met een grote voorliefde voor de IJssel. “Omdat je in het pikkedonker – geen straatlantarens of lichten op de rivier die ons bijschijnen – niets ziet, worden je andere zintuigen extra op scherp gezet. Je gaat als vanzelf enorm geconcentreerd luisteren en voelen. Je hoort de vis jagen en een aanbeet voelt ’s nachts veel intenser dan bij daglicht.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide