Vliegvissen - synthetisch zeebaarzen

06 nov 2013

Waar de zeebaars doorgaans puur als een echte zomergast wordt beschouwd, zijn juist september en oktober de feestmaanden. Na zich in de zomermaanden te hebben volgevreten is Dicentrarchus labrax op ‘najaarsgewicht’, in topconditie en nóg krachtiger aan de hengel. Of vliegenhengel. Want het vliegvissen op zeebaars neemt toe in populariteit. Zeebaarsfanaat Brian Elward vertelt in dit artikel hoe je zoute baarzen aan de vliegenlat vangt.

Van juni tot en met oktober is het vliegvissen op zeebaars wat bij mij qua visserij de klok slaat. De reden? Die is moeilijk in een paar zinnen op papier te zetten. Je moet het uiteindelijk toch zelf ervaren voordat je precies snapt wat ik bedoel. Ter illustratie: een van mijn beste vliegvismaten staat bijna wekelijks aan het Oostvoornse Meer, maar is dit jaar pas voor het eerst op jacht gegaan naar zeebaars. Hij was toch wel benieuwd geworden naar waarom ik nou zo lyrisch was over het zeebaarzen. Na enkele vruchteloze pogingen en wat extra tips van mijn kant, was daar dan het telefoontje met de woorden: “Ik heb er een gevangen. Nu snap ik het!”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide