Roofvissen - de bierdop is top!

21 nov 2013

Kunstaasvissers zijn altijd op zoek naar iets speciaals. Dat ene stuk kunstaas wat bijzonder is en de vissen nog niet kennen. Zo ook roofvisser Robert Grootenboer. Toen ie een keer een biertje open trok, kreeg hij de ingeving om het bierdopje om te bouwen tot kunstaas. Hij ging met dit idee aan de slag en gooit sindsdien geen bierdop meer weg.

Na het lumineuze idee om een bierdop als kunstaas te gebruiken, leerde wat research op het internet me dat ik niet de eerste was die dit had bedacht. Op de manier waarop de Amerikaanse uitvinder zijn bierdoppen fabriceert, viel volgens mij echter wel wat af te dingen. Dat kon beter, dus ben ik gaan knutselen en heb ik er een eigen draai aangegeven. Voor de niet zo handige doe-het-zelvers die op het punt staan hier al af te haken: ondanks mijn twee linkerhanden zet ik binnen zo’n vijf minuten een kunstaas bierdop in elkaar (zie kader).

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide