Vliegvissen - vliegbinden in de sauna

21 nov 2013

De gemiddelde binnenhuisarchitect zal het de wenkbrauwen doen fronsen. Maar een sauna die is omgebouwd tot vliegbindruimte ligt dan ook niet echt voor de hand. Richard Lagerweij is echter bijzonder in zijn nopjes met dit toch wel unieke atelier. In het ‘zweethok’ komen de fraaiste creaties uit zijn bindklem.

“In het begin viel het nog wel mee met de rotzooi”, zegt vliegvisser Richard Lagerweij. “Maar naarmate ik in de loop der jaren fanatieker werd en meer spullen verzamelde, werd het steeds erger.” De druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen, was waarschijnlijk het moment dat Richard fanatiek begon te binden met hertenhaar. “Dat spul draai je om de haak, waarna het helemaal bol kom te staan. Daarna knip je het in de vorm die je wilt hebben. Daarbij vliegt het haar alle kanten op en komt het werkelijk overal terecht. Zit het in een vloerkleed, dan krijg je het er ook niet meer uit.” Om niet met een koffietafel omgeven door troep en een – terecht – boze echtgenote komen te zitten, moest hij op zoek naar een alternatief.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide