Zeevissen - vrouwen aan het roer

19 dec 2013

“Een goedemorgen heren. Hebben we er zin in vandaag?” Behalve de groep verwaaide mannen die vroeg in de ochtend op de steiger aan de Oosterschelde staat te wachten, stapt ook Hét Visblad aan boord bij schipper José Rypens. We gaan een dagje op pad met de Aisling. Op deze sportvisboot zwaait de goedlachse Belgische de scepter.

Er bestaan genoeg vooroordelen over vrouwen achter het stuur. In dit geval hebben we echter te maken met een vrouw aan het roer. Eentje die van wanten weet. “Houdt u vast, daar gaan we. Op naar een emmer vol vis!”, zegt José met haar charmante Belgische tongval. Direct daarna geeft ze vol gas op het moment dat de kotter de Roompotsluis uitvaart. Want hoewel bescheiden van aard, staat José zeker haar mannetje op volle zee. Daarmee is ze vrijwel uniek: deze Belgische is in Europa een van de zeer weinige vrouwelijke schippers van een sportvis-charterboot.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide