Cursus Visserijwet

Voor wie?
De Cursus Visserijwet is bestemd voor Opsporingsambtenaren van Gemeenten, groene netwerken en Nationale Politie. De cursus geeft inzicht en achtergronden in de Reglementen en Uitvoeringsregelingen Visserijwet 1963, begrip Visrecht en schriftelijke toestemming, bevoegdheden van opsporingsambtenaren en valkuilen bij het toepassen van de feitcodes van door particulieren gepleegde overtredingen.

De cursus wordt 'in company' gehouden voor groepen vanaf 15 personen. Afhankelijk van de beschikbare tijd (één of twee dagdelen aansluitend) en kennisbehoefte wordt altijd in overleg een cursusprogramma op maat samengesteld.

Meer informatie over Cursus Visserijwet (pdf).
Kosten: in company training worden gratis georganiseerd, een of twee dagdelen op locatie en minimale deelname ii 15 personen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michaéla van Driel (tel. 030 - 605 84 43) of met George Hampsink (tel. 030 - 605 84 48) van Sportvisserij Nederland.

Over Controle en handhaving
Om te mogen vissen moet een sportvisser voor de meeste binnenwateren een geldige VISpas in bezit hebben. De opbrengst van de VISpas wordt gebruikt voor het verbeteren van de visserijmogelijkheden, het viswater en de visstand en voor de behartiging van de belangen van de sportvissers. Handhaving en controle op het bezit van de juiste visdocumenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sportvisserijsector en de overheid. De sportvisserijsector krijgt hierin echter een steeds grotere verantwoordelijkheid toebedeeld. Sportvisserij Nederland geeft op dit gebied  voor controleurs van hengelsportorganisaties cursussen op maat.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.