Cursus Visserijwet

Voor wie?
De Cursus Visserijwet is uitsluitend bestemd voor politieambtenaren. De cursus heeft als belangrijkste leerdoel het verschaffen van biologische en visserijkundige achtergronden van de Visserijwet. Dit ten behoeve van de controle en handhaving van de Visserijwet als geheel en op visdocumenten in het bijzonder. De cursus wordt 'in company' gehouden voor groepen politieambtenaren en/of Boa's vanaf 15 personen. Afhankelijk van de beschikbare tijd (één of twee dagdelen aansluitend) en kennisbehoefte wordt altijd in overleg een cursusprogramma op maat samengesteld.

Meer informatie over Cursus Visserijwet (pdf).
Kosten: in company training gratis voor politieambtenaren en Boa's

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michaéla van Driel (tel. 030 - 605 84 43) of met George Hampsink (tel. 030 - 605 84 48) van Sportvisserij Nederland.

Over Controle en handhaving
Om te mogen vissen moet een sportvisser voor de meeste binnenwateren een geldige VISpas in bezit hebben. De opbrengst van de VISpas wordt gebruikt voor het verbeteren van de visserijmogelijkheden, het viswater en de visstand en voor de behartiging van de belangen van de sportvissers. Handhaving en controle op het bezit van de juiste visdocumenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sportvisserijsector en de overheid. De sportvisserijsector krijgt hierin echter een steeds grotere verantwoordelijkheid toebedeeld. Sportvisserij Nederland geeft op dit gebied zowel voor controleurs van sportvisserijorganisaties en buitengewone opsporingsambtenaren (Boa's) als voor politieambtenaren cursussen op maat.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide