HSV Service

Snoek- en zeebaarsstropers gepakt

10895
19 jan 2016

Hengelsportfederatie Midden Nederland deed onlangs een gerichte controle op roofvissers naar aanleiding van tips van bezorgde sportvissers. BOA's van een andere federatie, Sportvisserij MidWest Nederland, wisten stropers met ondermaatse zeebaars op te pakken.

Afgelopen week ontving de Hengelsportfederatie Midden Nederland verontrustende berichten dat er sportvissers in de omgeving van Hurwenen actief waren die laks met de sportvisserijregels omgingen. Voor de federatie reden genoeg om een gerichte controleactie te houden. Afgelopen zaterdag is een team van opsporingsambtenaren ter plaatse geweest om sportvissers onder andere te controleren op het meeneemlimiet van snoekbaars.


Ondermaatse vis Noordzeekanaal, het IJ en de sluizen bij IJmuiden


Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Sportvisserij MidWest Nederland en de Politie Amsterdam, milieuteam Water en Havens hebben afgelopen weekend een nachtelijke visstroperij actie rond het Noordzeekanaal, het IJ en de sluizen bij IJmuiden gehouden. Tijdens deze controle werd gelet op het voorhanden hebben van ondermaatse vis.

Op de spuisluizen was het raak! Daar troffen ze drie Zuid-Europese vissers aan.  Tijdens controle van hun vismaterialen werd een plastic tas aangetroffen, deze zat echter verstopt tussen de keien onder een stalen vlonder. De tas was gevuld met wijting en zeebaars. Bijna alle vissen waren ondermaats, waarvan enkele ook nog in leven waren. Het betrof hier 10 kilo aan vis. Daarna werd ook hun auto onderzocht en ook daar lag veel ondermaatse vis.



In totaal hebben de boa’s en politie 66 ondermaatse vissen aangetroffen. De verdachten hebben vrijwillig afstand gedaan van de ondermaatse vis en deze zijn aan de voedselketen teruggegeven. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.