HSV Service

Visserijkundig Onderzoek in Voorthuizen en Boxtel

4621
02 feb 2016

Deze week wordt er door Sportvisserij Nederland in Voorthuizen en Boxtel een Visserijkundig Onderzoek uitgevoerd.


Het eerste onderzoek vindt plaats op dinsdag 2 februari 2016 in het Aanschotergat aan de Garderbroekerweg te Voorthuizen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van Hengelsportvereniging Barneveld.
Het tweede onderzoek is op woensdag 3 februari 2016 in de Vorsenpoel aan de Vorsenpoel te Boxtel. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van HSV Ons Genoegen te Boxtel.


Onderzoek

Met het onderzoek hopen de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden. De onderzoeken starten om 09.30 uur: 


• Dinsdag 2 februari 2016; het Aanschotergat Voorthuizen (09:30 uur aan de Garderbroekerweg te Voorthuizen).
• Woensdag 3 februari 2016; de Vorsenpoel in Boxtel (09:30 uur aan de Vorsenpoel in Boxtel)

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Hier meer informatie over het Visserijkundig Onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.