HSV Service

Vissen met bewoners van zorginstellingen in Emmer-Compascuum

4786
23 jun 2016

Op donderdagmiddag 30 juni aanstaande gaan 20 bewoners uit vijf tehuizen van de Zorggroep Tangenborgh gezamenlijk een middag vissen in de grote visplas in Emmer-Compascuum. Zij worden begeleid door vrijwilligers van de hengelsportverenigingen te Emmer-Erfscheidenveen en Emmer-Compascuum.

Deze activiteit is onderdeel van het project Visserslatijn dat is opgezet door IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. In onze regio zijn meer hengelsportverenigingen die met zorginstellingen gaan vissen, maar een gezamenlijke aanpak en begeleiding ontbrak.

Jong en oud


Het IVN heeft de federatie gevraagd samen het project Visserslatijn op te zetten dat er op is gericht om in de provincies Groningen en Drenthe bewoners van zorgcentra die wel willen maar zelf niet meer kunnen weer te laten vissen, liefst samen met de plaatselijke jeugd. Samen naar buiten, lekker bezig zijn in de natuur, dat is gezond voor jong en oud.

Voorafgaand aan de visdag gaan we naar de tehuizen om de bewoners te ontmoeten die mee willen. We laten ze kennis maken met het vissen en de natuur rondom het viswater en zijn benieuwd naar de visverhalen die loskomen. Vissen doen we op een veilige locatie in de buurt van het tehuis. Jeugdleden van de plaatselijke vereniging worden uitgenodigd mee te doen.

Ook op 7 juli aanstaande vindt er een Visserslatijn-activiteit plaats Deze middag gaan bewoners van de Zorggroep Treant een middag vissen, onder begeleiding van vrijwilligers van hengelsport-vereniging het Meuntje uit Emmen.

Genieten


Binnen het project Visserslatijn zal de komende zomer in Groningen en Drenthe op 4 verschillende locaties worden gevist door vrijwilligers van de verschillende hengelsportverenigingen en bewoners van verzorgingshuizen. Volgend jaar hopen wij dit uit te breiden naar 12 locaties, zodat meer ouderen de mogelijkheid krijgen om een dagje te genieten aan de waterkant en een hengeltje uit te gooien.

Het project Visserslatijn wordt ondersteund door de volgende organisaties:Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.