HSV Service

Jaarverslag 2015

4585
01 jul 2016

Deze week is het jaarverslag 2015 van Sportvisserij Nederland van de pers gerold. Traditiegetrouw gaat het jaarverslag naar de drukker na de algemene ledenvergadering die dit jaar op 11 juni werd gehouden. Het verslag geeft een beeld van de vele diverse activiteiten die Sportvisserij Nederland uitvoert om zoveel mogelijk sportvissers van dienst te zijn.

Zo worden er wateren onderzocht en adviezen gegeven voor een optimaal beheer, maar wordt er ook veel werk verricht door contacten met de (landelijke) politiek om de sportvisser op zo veel mogelijk plaatsen te kunnen laten vissen. En natuurlijk is er ook veel gedaan om de visstand in Nederland te optimaliseren en vissoorten te beschermen die met uitsterven worden bedreigd.

In 2015 werd een nieuw beleidsplan voor de komende vijf jaar gerealiseerd. Onder de titel ‘Naar Buiten’ wordt tussen 2016 en 2020 gewerkt aan bestaande projecten, maar zeker ook aan nieuwe uitdagingen. De inzet is altijd om de mogelijkheden voor de sportvissers te behouden en te verbeteren. De visstand is aan het veranderen, mede door het waterbeleid en de waterzuivering. Het werk van Sportvisserij Nederland, vaak in samenwerking met andere natuurorganisaties, blijft daarom heel belangrijk voor zowel sportvissers als de natuur zelf.

In het jaarverslag is ook aandacht voor de ambassadeurs van de sportvisserij: de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om deze mooie sport voor anderen mogelijk te maken.

Trots wordt er ook melding gemaakt van de winnaars van eremetaal tijdens de wedstrijden waaraan werd deelgenomen, zowel nationaal als internationaal. Het jaarverslag 2015 is voorzien van vele foto’s die in de loop van 2015 zijn gemaakt en die de teksten rijkelijk illustreren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide