Beleidsplan 2016-2020 - Naar buiten! (download)

8001
28 jan 2016

Op 1 januari van dit jaar is gestart met de uitvoering van een nieuw beleidsplan voor de georganiseerde sportvisserij, getiteld 'Naar buiten'. Het beleidsplan werd afgelopen juni tijdens de Algemene Ledenvergadering vastgesteld.

Samenwerken is van essentieel belang om de sportvisserij nu en in de toekomst stevig in de maatschappij te verankeren. Dat was de belangrijkste boodschap van Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland, tijdens de tiende algemene ledenvergadering die op 6 juni plaatsvond in het congrescentrum van NOC*NSF.

De georganiseerde hengelsport staat er anno 2015 goed voor”, zei Knip in zijn jaarrede die hij voor zo’n 100 belangstellenden uitsprak. “Sportvissen heeft een positief imago, we zijn een belangrijke partij in het water- en visstandbeheer, gewaardeerd lid van sportkoepel NOC*NSF en het aantal bij een hengelsportvereniging aangesloten leden groeit nog steeds.”

De basis voor dit succes is mede gelegd in het beleidsplan ‘Sterker Samen Werken 2010-2015’. Knip: “Veel belangrijke zaken uit dit plan zijn gerealiseerd en bieden houvast voor de toekomst. Hoe we die tegemoet gaan treden, is vastgelegd in het nieuwe beleidsplan ‘Naar Buiten 2016-2020’ (pdf). De titel van dit document geeft aan wat sportvissen is, maar ook wat we als organisatie willen doen: open, actief en middenin de samenleving staan.”


Menno Knip

Midden in de samenleving

Anderhalf miljoen Nederlanders staan regelmatig met een hengel aan de waterkant. Alleen of samen met anderen. Genieten van de stilte en de ruimte, van lekker buiten zijn en van de plezierige spanning: weten we de vis te vinden en te vangen?

Sportvissers verstaan elkaar. We vormen een community. Maar wel één die midden in de samenleving staat. We hebben de maatschappij veel te bieden: ultieme ontspanning in een gestreste wereld, échte avonturen in plaats van virtuele games, een betaalbare outdoorbelevenis voor alle leeftijden. Dat kunnen we nog beter laten zien.

We delen de ruimte op en langs het water met veel andere gebruikers en beheerders. Beroepsvissers, natuurbeheerders, energieleveranciers en watersporters. Daar willen we mee in gesprek blijven. Daarnaast stelt de samenleving ons terechte vragen: gaan we respectvol om met de natuur, de visstand en de vis? Dat doen we en dat willen we ook graag vertellen. Daarom gaan we meer naar buiten, letterlijk en figuurlijk.


Wij laten graag zien hoe vissers vissen en hoe we verantwoord met vis omgaan.

Naar buiten!

Naar buiten! is dan ook de titel van het nieuwe beleidsplan van Sportvisserij Nederland voor de periode 2016-2020 (pdf). Dit plan willen we samen met de federaties tot uitvoering brengen. In dit plan staan speerpunten voor de sportvisserij voor de komende vijf jaar en de acties die we daarvoor ondernemen.

Dit is wat we willen:

  • de belangen van sportvissers behartigen
  • meer jongeren laten genieten van onze prachtige buitensport
  • hengelsportverenigingen helpen een bruisende club te zijn
  • sportvissers zo goed en eenvoudig mogelijk laten vissen
  • goed communiceren over onze kennis, standpunten en activiteiten
  • hét expertisecentrum voor vis en sportvissers zijn
  • de zeesportvisserij verbeteren en organiseren
  • het water en de visstand optimaal beheren, samen met anderen
  • in de wedstrijdvisserij tot de wereldtop behoren
  • controleren of sportvissers zich aan de regels houden, voor onszelf en voor anderen


Genieten van sportvissen kan vaak al op een steenworp afstand van de voordeur!

-> Lees hier nieuwe beleidsplan 'Naar buiten' van Sportvisserij Nederland voor de periode 2016-2020 (pdf)


Beleidsplan wedstrijden

Met de aansluiting van Sportvisserij Nederland bij de NOC*NSF in 2013 werd de weg richting verdere professionalisering ingeslagen. Tel daar de ambitie van Sportvisserij Nederland bij op om tot de grootste wedstrijdlanden in de sportvisserij te behoren en er kon niets anders dan een ambitieus plan voor wedstrijdvissen worden ontwikkeld.

Aanvullend op het centrale beleidsplan 2016-2020 is daarom een beleidsplan voor wedstrijdvissen opgesteld met als titel ‘Als Team naar de Top, 2016-2020’. Tijdens de ALV van 6 juni 2015 hebben de leden van Sportvisserij Nederland massaal ‘Ja’ gezegd tegen wedstrijdvissen in teamverband.

-> Lees hier het beleidsplan wedstrijdvissen  ‘Als Team naar de Top, 2016-2020’ (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.