HSV Service

Ruim 400 vislessen in 2016! (video)

4285
01 jul 2016

Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers van honderden hengelsportverenigingen en de zeven hengelsportfederaties volgen dit jaar meer dan 9000 kinderen een visles op hun eigen basisschool. In totaal hebben ruim 400 basisscholen zo’n visles aangevraagd.

De vislessen zijn bedoeld voor kinderen van de hoogste klassen van de basisschool. De lessen worden gegeven door “Vismeesters”, die door Sportvisserij Nederland zijn opgeleid en tijdens de les ondersteuning krijgen van vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportverenging.

Een visles bestaat uit een uurtje (vis)biologie in de klas, gevolgd een visexcursie aan een water in de buurt van de school. Tijdens de visles leren de kinderen ook hoe ze een vis netjes kunnen onthaken en krijgen de leerlingen elk een lespakket van Sportvisserij Nederland. Daarna gaan de kinderen op weg naar het viswater om het geleerde in de praktijk te testen: vissen dus!

Collega Gerwin Gerlach legt uit:Laaiend enthousiast


Kinderen en leerkrachten van scholen waar de vislessen zijn gegeven zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast. De kinderen leren van alles over het onderwaterleven en gaan met andere ogen naar het water in hun eigen omgeving kijken.

De kinderen die nog nooit hebben gevist maken bovendien op een leuke manier kennis met de sportvisserij, waarbij ze respect voor de vis en de natuur wordt bijgebracht. Dat dit aanslaat merkt de plaatselijke hengelsportvereniging vaak aan de toename van jeugdleden na een visles.Een visles op jouw school? Vraag gratis aan!


Elke basisschool in Nederland kan zich aanmelden voor een visles op school. Aan de visles zijn voor de school geen kosten verbonden en alle benodigde materialen neemt de vismeester zelf mee. Van de school wordt alleen verwacht dat zij een klas met enthousiaste leerlingen levert. Op www.vissenschool.nl staat alle informatie die de school nodig heeft.

De juf of meester van groep 7 kan hier ook heel makkelijk een visles aanvragen. Maar wel op tijd doen, want een visles moet goed worden voorbereid. De vislessen worden gehouden van april t/m september en zijn dus helemaal gratis!Aan de slag met je HSV


Ook voor hengelsportverenigingen is er dus alle reden om in 2017 nóg meer kinderen te laten ervaren hoe fascinerend het onderwaterleven is, maar vooral ook hoe leuk het is om zelf te vissen! Lijkt het je leuk om in 2017 mee te helpen één of meer vislessen te organiseren? Neem dan contact op met je hengelsportvereniging.

Hengelsportverenigingen kunnen altijd rekenen op ondersteuning van de eigen federatie bij het organiseren van vislessen. Verenigingen vinden meer informatie over vislessen via ons Vissenschool project. Hier vind je alle informatie die je als vereniging nodig hebt!

-> Meer over vislessen op basisscholen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide