HSV Service

Oproep verenigingen voorbereidingen VISpas 2017

5966
29 sep 2016

Momenteel wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van de VISpas 2017, zodat alle sportvissers (leden) straks op tijd de passen krijgen van hun verenigingen. Sportvisserij Nederland vraagt verenigingen om alvast een aantal voorbereidingen te treffen. Alle verenigingen hebben hierover ook een brief en een email ontvangen.

Bestuur

Voor alle verenigingen geldt: om uw vereniging maximaal van dienst te kunnen zijn hebben wij graag de juiste gegevens van uw bestuursleden. We willen u daarom vragen om voor 8 oktober de gegevens van uw bestuursleden en dan met name de voorzitter, secretaris, penningmeester en ledenadministrateur te controleren in HSV Leden 2015 en zo nodig daar te actualiseren.

Ledenadministratie voorbereidingen


Een flink aantal verenigingen heeft inmiddels de ledenadministratie en/ of het verzenden van de documenten uit handen gegeven aan Sportvisserij Nederland. In praktijk blijkt dit de verenigingen een enorme tijds- en geldbesparing op te leveren. Lees er hier meer over.

We onderscheiden de volgende verenigingen:
 1. Verenigingen waarbij Sportvisserij Nederland de ledenadministratie en verzending van de documenten regelt
 2. Verenigingen met eigen administratie en verzending
Hieronder een overzicht met de belangrijkste voorbereidingen per type vereniging:


1. Verenigingen waarbij Sportvisserij Nederland de ledenadministratie en verzending regelt


 • Vanuit de Service Ledenadministratie zullen we zorgen dat alle mutaties zijn verwerkt. Indien u zelf nog opzeggingen heeft, wilt u die dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 7 oktober 2016 doorgeven, daarna maken wij voor u een nieuw boekjaar aan in HSV Leden 2015. De vereniging kan vanaf 17 oktober meekijken in het nieuwe boekjaar en heeft drie dagen om de contributiebedragen te controleren.

 • Bij de VISpassen die we naar uw leden sturen, zal geen Aanvullingslijst worden geleverd, tenzij het lid heeft aangegeven nog wel een papieren lijst te willen ontvangen. Wij sturen u een extra hoeveelheid Aanvullingslijsten zodat u de eventuele spijtoptanten alsnog kunt voorzien van deze papieren aanvullingslijst (eventueel via uw wederverkoper/hengelsportzaak). Via onze webwinkel kan men eventueel ook de papieren lijst alsnog bestellen.
Bij voorkeur heeft uw verenigingslijst hetzelfde formaat als de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Het zou tevens handig zijn om de jaargangen gelijk te houden aan de Gezamenlijke lijst.

U kunt uw verenigingslijst bij Multipost in Dordrecht aanleveren, de deadline hiervoor is 15 november 2016. U wordt bovendien verzocht om vijftig exemplaren op te sturen naar Sportvisserij Nederland, de rest kan naar:

Multi-Post Nederland B.V.
T.a.v. B. Bosveld
Pieter Zeemanweg 175
3316 GZ DORDRECHT

Graag op de verpakking uw verenigingsnummer en de aantallen opgeven die u gestuurd heeft.
 • Uw logo zoals dat op de VISpas 2017/ VBL’s 2017 zal komen staat bij ‘Systeemfuncties’ en dan ‘Instellingen’. De verenigingsgegevens zoals ze zullen worden afgedrukt staan in HSV Leden 2015 onder de ‘Instellingen’ en bij ‘Organisaties’ en dan ‘Overzicht’. Op deze laatste plek vindt u ook het afleveradres van de VBL’s 2017.

  Graag een afleveradres opgeven waar iemand overdag aanwezig is om de VBL’s en de (pallet met) Aanvullingslijsten in ontvangst te nemen.

 • De verzending van de VISpassen vindt iedere week plaats. De uiterste betaaldatum voor de leden om er zeker van te zijn dat men de VISpas voor 1 januari in huis heeft, is 3 december. Indien de betalingen later binnen komen, dan gaan deze VISpassen pas met de volgende levering, begin januari mee.

2. Verenigingen met eigen administratie en verzending

 • Naar aanleiding van de oproep om aan te geven of men nog een papieren lijst wil, heeft een aantal leden aangegeven niet de VISplanner te kunnen gebruiken en daarom nog steeds de papieren Lijst met Viswateren wil ontvangen. Iedereen die niets door zou geven, krijgt geen papieren lijst meer. In het venster van iedere VISpas brief staat het kenmerk waaruit u kunt opmaken of het betreffende lid al dan niet de papieren lijst(en) wil ontvangen.

  Gelieve geen Aanvullingslijsten toe te voegen bij die leden waarbij ‘digitaal’ of ‘onbekend’ staat. Wij sturen u een extra hoeveelheid Aanvullingslijsten zodat u de spijtoptanten alsnog kunt voorzien van deze papieren aanvullingslijst (eventueel via uw wederverkoper/hengelsportzaak). Via onze webwinkel kan men eventueel ook de papieren lijst alsnog bestellen.

 • Sportvisserij Nederland biedt de verenigingen gratis een module aan, welke aan uw verenigingswebsite gekoppeld kan worden, waarmee men direct Online lid kan worden van uw vereniging. Inmiddels gebruiken ongeveer 300 verenigingen de module en zijn er dit jaar ongeveer 30.000 nieuwe leden ingeschreven via Internet.

  Indien uw vereniging nog geen gebruik maakt van deze module vragen wij u om deze klantvriendelijke en laagdrempelige manier om sportvissers lid te laten worden van uw vereniging te activeren. De nieuwe leden kunnen ook meteen de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren mee bestellen. Meer informatie over de Online Bestelmodule vindt u hier.

Vragen

We gaan er vanuit dat met deze voorbereidingen alle sportvissers op tijd de juiste documenten in huis hebben, zodat ze in 2017 direct weer naar de waterkant kunnen.

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het cluster Visdocumenten (030-6058490).
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide