HSV Service

Uitslag WK Karpervissen

5118
28 sep 2016

Het Nederlandse WK team Karper heeft tijdens het Wereldkampioenschap Karpervissen in Frankrijk een 15de plek behaald. De vangsten in het wedstrijdwater Lac du Bourdon waren voor de Nederlanders beduidend minder goed dan tijdens de oefensessies in de afgelopen maanden. Tijdens het WK vingen twee koppels in totaal 11 karpers met een totaalgewicht van 41,5 kilo, helaas bleef het derde koppel visloos.

Bondscoach Jacques Kruller is redelijk tevreden over het resultaat van het Nederlandse team. "We hadden veel vertrouwen in een hoge eindklassering. De koppels Wim en Peter Molendijk en Ferry Verhofstad en Minardus Woltman vingen toch de nodige karpers, maar de ranking gaat over de vangsten van de drie koppels tezamen. Helaas was sector A, waar Jesse Feuerriegel en Roy Kuijs terechtkwamen, vrijwel visloos. Door de 16 koppels in dit vak werden slechts enkele karpers gevangen", aldus Kruller.

Spannend

Met de vangst van een enkele karper in sector A was het Nederlands team meteen doorgeschoven naar de top tien, waardoor het tot op de laatste minuut spannend bleef. Kruller: "De jongens hebben geknokt om hier toch een vis te haken. Van het inzetten van heel klein aas tot een zigrig; alles is uit de kast getrokken. Helaas bleven we hier toch visloos."

Einduitslag

In de onderstaande einduitslag is te zien dat Rusland, Litouwen en Roemenië de eerste drie plaatsen in de eindlijst bezetten. Gastland Frankrijk eindigde op een mooie vierde plaats.
Ferry Verhofstad en Minardus Woltman met een dubbelvangst.


Ook Wim en Peter Molendijk wisten een aantal vissen te vangen.


Dankzij het gebruik van 'Spombs' kon op grote afstand worden gevoerd.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide