HSV Service

Jonge talenten in actie tijdens trainingsweekend Kustvissen

3983
31 okt 2016

Naar aanleiding van het succes op het WK Junioren Kustvissen 2015 in de leeftijdscategorie U16, wordt er gekeken of het in de komende jaren mogelijk is hier een vervolg aan te geven en een U16 team af te vaardigen naar het Wereldkampioenschap Junioren Kustvissen. Daarom is er, voor een beperkt groepje uitgekozen vissers, een trainingsweekend georganiseerd met het doel: kennis te delen en ervaring op doen. Deze try out heeft afgelopen weekend plaatsgevonden.

Hieronder volgt het verslag van de Jeugdcoaches Kustvissen.

Vrijdagmiddag 28 oktober stonden deelnemers al te trappelen om te beginnen aan het trainingsweekend in Westkapelle. Na de kennismaking kwamen al snel de dozen met onderlijnmaterialen op tafel en werd er lustig op los geknoopt. Iedereen kwam wel even bij elkaar kijken hoe men zijn onderlijntjes maakte. De ene knoopte en de andere was aan het lijmen. Zo werden er diverse lijnen geknoopt die men zaterdag uitvoerig zou gaan testen.Rond negen uur startte de eerste oefenwedstrijd bij het Aardappeldal. De plaatsen werden ingenomen en de visspullen klaargemaakt om te gaan vissen. Al snel werden de eerste vissen gevangen; voornamelijk zeebaarzen. In de loop van de ochtend werden er ook andere soorten vis gevangen waaronder bot, wijting en schar. Na ruim 2,5 uur vissen had iedereen vis gevangen. Er waren 4 vissers met 8 vissen waarvan Martijn Wisse de meeste cm wist te vangen Jacky Verschuure en Niek van de Zande werden respectievelijk tweede en derde.

De tweede oefenwedstrijd was in Domburg. Waar we ‘s morgens met laagwater hadden gevist visten we nu over hoog water heen. De verwachting was dat er minder vis gevangen zou worden maar na het eerste uur bleek dat zeker niet waar te zijn. Het laatste uur werd er wel slechts af en toe een visje gevangen. Wederom weer veel zeebaars en wat botten. Pedro van Sluijs won deze middagwedstrijd. Martijn wist wederom goed te vissen en werd tweede. Tino Ocke behaalde een mooie derde plaats.

Na het vissen terug naar Westkapelle waar onder genot van een patatje en een broodje de uitslag werd opgemaakt. Martijn Wisse had over de beide wedstrijdjes de minste punten verzameld en werd eerste gevolgd door Niek van de Zande op een tweede en Pedro van Sluijs met de derde plek.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend waar iedereen het naar zijn zin heeft gehad een hoop heeft geleerd. Zowel de vissers als de begeleiding. Het is zeker voor herhaling vatbaar voor de toekomst.

Jeugdcoaches Kustvissen
Martin van der Drift
Corné Westerlaken 

 Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.