HSV Service

Vakantietip: achter de riviermonsters aan vanaf een woonboot (video)

6903
10 nov 2016

Als sportvisser zit je natuurlijk het liefst aan het water, zeker tijdens je vakantie. Daarom is er eigenlijk geen betere plek denkbaar dan een woonboot. Zeker als je bedenkt dat deze vaak op de mooiste plekken liggen. En wist je dat uitgerekend de steden Amsterdam, Parijs en Berlijn heuse riviermonsters herbergen?

Foto: Op de Seine liggen veel schitterende woonboten, én ontzettend dikke meervallen! (foto: YouTube)

Zeker als je met je gezin met vakantie bent, zul je doorgaans moeten kiezen: kan er vandaag gevist worden, of gaan we iets leuks doen met het hele gezin. Helemaal als het een city-trip betreft.

Wees gerust, deze keuze hoef je vanaf nu niet meer te maken. Want als je bijvoorbeeld een woonboot in Berlijn huurt, kun je deze twee zaken perfect combineren. Je vaart met een luxe pontonboot over de mooiste rivieren, waaronder de Havel, en ondertussen kun je een hengel uitwerpen terwijl het fraaie landschap aan je voorbij trekt.


De pontonboten in en rond Berlin lenen zich geweldig voor een actieve visvakantie voor het hele gezin. (foto: Dorit Hirsche / Bookahouseboat.com)

De wateren rondom Berlijn staan bekend om hun grote snoeken (de fameuze Grosshecht), maar ook haar uitstekende witvisstand met onder meer gigantische brasems.


Snel even een hengel uitwerpen terwijl de rest van je gezin nog op één oor ligt is nog nooit zo makkelijk geweest! (foto: Juul Steyn)

Megameerval in Parijs


Denk je aan Parijs, dan denk je al snel aan de majestueuze Seine die dwars door de stad van de liefde stroomt. Maar wist je dat er op deze rivier ook geweldig grote meerval zwemt? het filmpje hieronder maakt je alvast lekker voor een serieus potje stoeien tussen de woonboten met deze krachtpatsers.Zelfs met de vaste stok worden er al monsterlijke meervallen op de Seine gevangen, zoals het filmpje hieronder laat zien:


Amsterdamse rovers


Geen zin om helemaal naar Parijs of Berlijn te gaan voor een leuke vis/familievakantie? Geen nood! Ook in onze eigen hoofdstad kun je geweldig goed vissen. Van de vele woonboten die hier voor de verhuur worden aangeboden, zijn er verschillende waar je een visboot of Hobie Kajak kunt huren. Zo kun je direct vanaf je woonboot vertrekken, achter de rovers aan.


Vanuit je woonboot gelijk op de kajak stappen en achter de snoekbaarzen aan. Het kan in Amsterdam! (foto: Edwin Hoop)

Amsterdam staat bekend om haar prachtige baars- en snoekbaarsstand, maar onderschat ook de mogelijkheden voor snoek niet. Deze grote rover maakt de afgelopen jaren een steeds prominentere plaats in op de wateren van onze hoofdstad en vissen van ver boven de meter zijn beslist geen uitzondering.


Een goed bewaard geheim: de wateren in en rondom Amsterdam hebben een prima snoekstand. Deze buffel werd op enkele minuten vanaf een vakantie woonboot gevangen. (foto: Edwin Hoop)

Buiten deze drie steden, zijn er wereldwijd nog honderden geweldig mooie plekken waar je een woonboot kunt huren. Neem maar eens een kijkje op bijvoorbeeld Bookahouseboat.com (of een andere aanbieder) en laat je inspireren!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.