HSV Service

WK Kust Dames en Heren: eerste wedstrijddag een feit

3272
15 nov 2016

Het wereldkampioenschap kustvissen voor zowel de heren als dames is van start gegaan. In Ierland vissen onze Oranjeploegen in de nacht om de felbegeerde wereldtitel. Nederland is bij zowel de dames als heren goed gestart. De mannen staan op een tweede plaats en de dames op een vijfde. Het kampioenschap belooft een spannend verloop te krijgen voor Nederland.

Heren
Kop is eraf en het ging uitstekend met de mannen. Op het strand van Curracloe onder het genot van een prachtige volle maan werd afgelopen avond de eerste wedstrijd gevist. Op dit vlakke zandstrand had de ploeg al getraind en dus de nodige ervaring opgedaan en in de training was het hier vooral bot en kleine wijting welke zich vlak onder de kant ophield, dus echt een strand voor de Middellandse zee landen.

Gisteravond bleek maar weer eens dat dit een waarheid als een koe is want er werd gemiddeld toch iets minder gevangen onder de kant en moesten tijdens het afgaande water de verre velden worden opgezocht. Gedurende de wedstrijd ontstond er een mooi strijd tussen Spanje, welke ook een enorm goede verwerp ploeg hebben, Ierland, welke het thuisvoordeel optimaal uitbuitte en onze ploeg.
In vak A kwam Frank Peene twee centimeter te kort op de Ier voor de vakwinst, Marien Flipse denderde overtuigend naar de vakwinst, Remi Lindhout viste zich gedegen naar een vijfde vakplaats.

Ruud van Noord had een slechte start maar herstelde zich toch nog enigszins gedurende de laatste twee uur van de wedstrijd en was met een negende vakplaats onze schrapper. Arjan Rijnberg kon het eerste uur de vis niet vinden maar eenmaal daar was er geen houden meer aan en viste hij zich naar een hele mooie derde vakplaats in de laatste drie uur.

Een mooi begin maar de weg is nog lang, we zijn sterk en gemotiveerde en de uitslag van gisteravond zal daar haar steentje aan bijdragen. Wij hopen dat we vanavond in het donker weer een topprestatie neerzetten! Nederland staat nu op een tweede positie als land en individueel staat Mariën Flipse er goed voor met een tweede notering.

foto's van de trainingen

Dames
Bij de dames was de start redelijk. We zijn het WK begonnen met een nachtwedstrijd. Het was voor iedereen een beetje zoeken maar we stonden ruim op tijd aan het water. Het lag dichtbij het parcours waar de mannen visten en dus waren we redelijk bekend met de omstandigheden. Er werd vooral kleine wijting gevangen en dichterbij wat bot en zeebaars. 

Christel Verhage stond in vak A en pakte ondanks een eindsprint een vijfde plaats in haar sector. In vak B ging Susan hard van start en stond lange tijd op kop. Na een korte periode van stilte, wist Susan ze later in de wedstrijd weer te vangen. Daarmee kwam ze op een mooie derde plaats in haar vak. In vak C stond Francis een van de jongste deelnemers, ze viste lekker maar kon het laatste uur de vis niet meer vangen op haar stek en pakte met acht vissen een zevende plaats. 

In vak D stond Clarinda op een moeilijk stukje in het parcours en wist maar vier vissen aan de maat te vangen. Dit zorgde voor een negende plaats. In vak E stond Linda van de Velde. Ze was flink ziek maar viste heel sterk. Met elf vissen en de pech van meer dan tien onder de maat kwam Linda hiermee op de derde plaats in haar vak.

In het landenklassement kwamen we op een vijfde plaats uit met klein verschil. Vanavond vissen we weer een avond wedstrijd maar nu met opkomend water. Iedereen is weer hard aan het werk om vanavond goed te presteren.


Uitslagen:Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide