HSV Service

Spanning stijgt bij het WK Kustvissen 2016

2964
16 nov 2016

Op het parkoers van Morriscastle Beach hebben beide Nederlandse teams een mooi resultaat neergezet. De dames staan in de tussenuitslag op een tweede plaats evenals de heren die deze plaats nog met twee andere landen moeten delen. De tweede wedstrijd van het WK Kustvissen 2016 werd gevist onder mooie omstandigheden, weinig wind, 14 graden en zonder regen.

Heren:

De tweede wedstrijddag  wederom een goede dag voor de Nederlandse ploeg ondanks het feit dat Frank Peene en Arjan Rijnberg haast bij elkaar op een ondiepe stuk stonden en alle zeilen moesten bijzetten om het team de goed kant op te duwen. Truck bij hen was om in de vorm van omschakelen van kort onder de kant of naar 200 gram geankerd op afstand. 

Door het springtij van de komende dagen stroomt het op sommige plekken als een tierelier en moet er met stevige ankers aan het lood worden gevist. Het strand waar we gisteravond op visten, Morriscastle, was toegevoegd omdat er op dit moment op de zuidelijke stranden niet te vissen valt. Omdat het daar dieper is, is er veel wier en stroming.

Ruud van Noord stond in vak A en begon met een paling die helaas niet telde!, Was een lastige visserij in vak A maar Ruud scoorde mede doordat hij in het laatste uur nog een paar fraaie botten wist te vangen, een hele mooie 6e vakplaats. Remi Lindhout stond op een beter stuk en Remi draaide van af het begin al lekker, bot, schar, hondshaai en wijting leverde Remi bijna de vakwinst op, slechts een paar centimeter verschil met Saul Page, de sterk vissende Engelsman, Remi 
dus een vette 2 in zijn vak. Frank Peen stond zoals al eerder gezegd in het slechte stuk van vak C en wist mede door zijn uitstekend vermogen om te kunnen schakelen een 7e vakplaats te behalen. Een klein stukje verderop, dus ook op het mindere deel stond Arjan Rijnberg die in het begin als een speer zijn vis wist te vangen maar daarna viel het helemaal stil in dat stuk met af en toe nog een klein visje. Met een 9e vakplaats was Arjan de schrapper van vandaag. Marien Flipse stond op ene prima stuk en kon zijn prestatie van de eerste dag gewoon voortzetten, hij pakte een derde sector plaats, met slechts een paar centimeter verschil met de nummer 2!

Met 3 man in de top 10, Marien op een fraaie 2e plaats en met het team op een door 3 landen gedeelde 2e plaats wordt het nog spannende laatste 2 dagen.

Ierland met 5 punten aan de leiding en dan Spanje, Engeland en Nederland ieder met 6 punten op de 2e plaats. Het volgende land staat op 11 punten dus sowieso al een gaatje van 5 punten!


Remi Lindhout met een hondshaai 


Dames:

Nederlandse dames in doggystyle naar de top.

In vak A stond één van de jongste deelnemers, Francis Danen die de gehele wedstrijd goed haar vis ving en in de top meedraaide. Ze viste heel pienter en met 17 vissen eindigde ze deze dag met een 2e plaats in haar sector. In vak B Stond Christel Verhage ze had een iets minder goede stek om een topklassering neer te zetten. Ze wist wel twee doggy’s te vangen met in totaal 10 maatse vissen eindigde ze op een 8e plaats in haar sector. Doggy oftwel Lesser spotted dogfish is een kleine haaiensoort deze worden omdat ze een huid hebben als schuurpapier en kronkelen als een slang gewaard op 45 en 10 punten is dus 55 punten per gevangen vis, ze worden dus niet gemeten maar krijgen standaard deze punten waardering.In vak C stond deze dag Clarinda van de Zande. Ze mist nog een beetje power na haar zware ongeluk maar liet zien het vissen niet verleerd te zijn. Ze pakte met 11 vissen waaronder 2 doggy’s een mooie 3e plaats in haar sector.


Linda van de Velde                                                                      Clarinda van de Zande

In het D vak stond Linda van de Velde die met kop en schouders boven haar buren uitstak. Ze had nog de pech 2 doggy’s te verspelen bij het landen van de vis. Linda had 9 maatse vissen waaronder maar liefst 3 doggy’s hiermee pakte ze ook een mooie 3e plaats op slechts 4 cm afstand van plaats 2.
In vak E stond Susan Stuijts die na een langzame start de turbo aanzette en eindigde met maar liefst 22 vissen waaronder ook 2 doggy’s op een mooie 2e plaats. Susan is hard op weg naar een topklassering individueel.

Na deze geweldige teamprestatie eindigden we in het landenklassement op een 2e plaats achter de thuisvissende Ierse dames. 
We hopen dit mooie resultaat vast te  houden. Morgen weer een ander parcours en getijde, dit maakt het wereldkampioenschap wel een beetje moeilijk maar zeker heel interessant.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide