HSV Service

Teleurstellende derde wedstrijddag WK Kustvissen

3023
17 nov 2016

Op het strand van Kilgorman werd de derde wedstrijddag van het WK Kustvissen vervist. Helaas konden beide teams hun tweede plaats na de tweede wedstrijd niet vasthouden. Het herenteam daalde naar een achtste plaats en het dames team verhuisde naar een vierde plek.

Heren:

Het ergste scenario voor een wedstrijdvisser is dat je machteloos moet toezien hoe de concurrentie de ene na de andere vis vangt en jij, zonder dat je weet waar dit aan ligt, met geen mogelijkheid het juiste aantal vissen kunt scoren. Dit rampscenario was gisteren van toepassing bij de herenploeg tijdens de 3e dag van het W.K. Kustvissen te Wexford in Ierland.

Op het strand van Kilgorman is het overdag tot op hooguit 50 meter met een feeder, bot, baars en pieterman te vangen. Arjan stond in vak A in het midden, Frank had een waardeloze loting, staartstek en stond in de uitmonding van een zoetwater stroompje en had geen bank op 50 meter zoals zijn vakgenoten. Marien had in vak C redelijk geloot, evenals Remi en Ruud. Het eerste uur draaiden we nog volop mee maar de laatste 3 uur kregen we ze niet meer te pakken en liepen we achter de feiten aan.Het vervelende is dat we niet weten waaraan het ligt, aas was goed, onderlijnen ook, het maakte niet uit waarmee je viste zo leek het wel, iedereen gebruikte wel verschillende onderlijnen maar bij ons kwamen ze er niet aan.

Je gaat beginnen met het gevoel van de eerste twee dagen, in een overwinningsflow en strijden om goud, concurrentie van veel landen al voor een groot deel op achterstand en dan komt zo'n nachtmerrie van gisteren keihard aan, de druiven zijn zeer zuur. Gisteravond de boel geëvalueerd en de tegenslag enigszins verwerkt met het team. We gaan er vandaag voor om zo hoog mogelijk te scoren, theoretisch is brons nog haalbaar maar we zijn uiteraard afhankelijk van anderen die het brons ook ruiken.

Zoals het er nu uitziet strijden Engeland en Ierland om het goud en zilver, zij behaalden respectievelijk 8 en 9 punten. Spanje had net als wij een zeperd maar staan wel op een derde plaats met 16 punten, Italië 17 punten, Portugal en Wales beiden 19 punten, Kroatië 20 punten en daarna wij op de 8e plaats met 22 punten.

We hopen jullie morgen met beter nieuws te informeren.Dames:

Goede tijden slechte tijden.

Vandaag was alweer de voorlaatste wedstrijd van dit WK. Iedereen was er op gefocust om een goed resultaat neer te zetten. Het was weer een totaal andere visserij dan de wedstrijd ervoor en waar ik bang voor was werd waarheid. 

We kregen een visserij die plaats vond tussen de 3 en 15 meter wat andere landen veel beter beheersen dan wij. Na een slecht eerste uur in de wedstrijd lukte het bij de oranje dames hierna wel om hun vis te vangen. Helaas was de opgelopen achterstand ondanks een inhaal race niet meer om te zetten in een goed resultaat. We kwamen in alle vakken een enkel visje tekort en het geluk hebben we niet naar onze kant kunnen dwingen.

We eindigde vandaag op een teleurstellende 8e plaats in het landenklassement, in het klassement over 3 dagen staan we vierde dus we hebben nog uitzicht op het podium. Best geklasseerde Nederlandse dame na de derde dag is Linda van de Velde op een 10e plaats. 

Helaas is het parcours en ook de tijd voor de wedstrijd weer veranderd, wat niet in ons voordeel is. In het donker weet het Nederlandse team de doggy’s en wijting goed te vangen maar nu is de wedstrijd verplaatst naar de middag. We doen onze best en morgen weten we meer.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide