HSV Service

Verslag NeDuLux 2016

3173
17 nov 2016

Afgelopen weekend werd langs de oevers van het Noord Hollands Kanaal nabij Landsmeer de NeDuLux wedstrijd 2016 gevist. Normaal is dat eigenlijk niet omdat deze ontmoeting in andere jaren ergens tijdens de zomermaanden wordt gevist maar in 2016 was de Internationale kalender simpelweg zo vol dat er niet eerder een mogelijkheid was. Geen probleem ook, Landsmeer is met name in deze tijd van het jaar een fantastisch visparkoers.


Helaas meldde Luxemburg zich kort voor de wedstrijd af. Super jammer. Maar natuurlijk moest de wedstrijd gewoon doorgaan met alle andere vissers. Zo werd deze wedstrijd dus eigenlijk een tweede uitvoering van onze jaarlijkse Nederland-Duitsland ontmoeting en dat is zeker geen straf. Afgelopen voorjaar werden we nog aardig verslagen langs de oever van de rivier de Main dus aan motivatie was zeker geen gebrek.

Het vissen in Landsmeer in deze tijd van het jaar is echt uniek! Ik ken geen andere plek in ons land waar in deze periode meer vis wordt gevangen. Nog maar twee weken geleden was dit al gebleken bij Nederland-Frankrijk toen we een werkelijk prachtige wedstrijd visten op hetzelfde parcours als nu. Veel kleine brasem maar ook kolblei en hier en daar wat voorn. Ook zijn er de echte bonusvissen in de vorm van brasems van ruim 1,5 kilo en soms zelfs een enkele karper.

De vissen zijn zeker niet makkelijk te vangen. Het is een technische visserij met niet al te zware dobbers (0,6 tot 1,5 gram) en relatief kleine haakjes (16, 18 en soms zelfs 20). Onvoorstelbaar, hoe vaak er voorzichtige aanbeten zijn. In zoverre is het ook geen echte brasemvisserij die je meestal op de bodem vist. Heel veel vissen zwemmen hier om wat voor reden dan ook ruim boven de bodem.
De wedstrijd werd voor ons team een echt succes. Het zal niet zo vaak voorkomen dat na twee visdagen met teams van 10 vissers de eerste negen plaatsen worden ingevuld door een en hetzelfde team, ons team in dit geval. Het is dan ook duidelijk dat we deze wedstrijd wonnen met een groot verschil.

Denk nu niet dat de tegenstand niet volwaardig was. Ik schreef het al, nog niet lang geleden leden we een flinke nederlaag tegen voor een groot deel hetzelfde team bij andere omstandigheden. Ook ons eigen team bestond toen gedeeltelijk uit dezelfde namen. Wedstrijdvissen bleek ook hier weer een ander type sport te zijn dan bijvoorbeeld atlethiek, waarbij de beste atleten normaal gesproken altijd dezelfde personen zijn. In onze sport kan je hooguit de beste van het moment zijn. En hier was het duidelijk dat wij dat waren.
Individueel werd de wedstrijd gewonnen door Frans van Berkel. Hij had evenals Wim Fuhler de maximale puntenscore. Frans had net iets meer vangstgewicht.

Met deze wedstrijd werd het Internationale visjaar zoetwater 2016 afgesloten. Het was niet een heel succesvol jaar maar gelukkig hebben wij het positief afgesloten met overwinningen op zowel Frankrijk als Duitsland.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide