HSV Service

Grote wijtingen bepalen tweede topcompetitie bootvissen

3086
28 nov 2016

De tweede wedstrijd van de topcompetitie voor bootvissers werd een spannende wedstrijd in drie bedrijven, waarin dikke wijtingen de hoofdmoot vormden van de vangst. De grote winnaars van de tweede dag waren Arjan Stelwage, Rien van Eekeren en Jeremy Stockx met maar 6 en 7 klassementspunten op drie periodes.

Schipper René de Back van de “Pirate 2” hoefde niet eens ver te varen, want amper een mijltje vanuit de haven van Vlissingen, tegen de Spijkerplaat aan kon het anker al overboord. Op een diepte van zo’n 10 meter aasde volop wijting. Niet allemaal maats, maar er werd ruim voldoende vis gevangen om een uitslag te maken. 

Als aas kregen de deelnemers weer 12 ons zeepieren, 2 ons kweekzagers en een pond mesheften. Ruim voldoende om de hele dag uit te vissen. Ondanks de veelvuldig aanwezige grote Noordzeekrabben. Omdat het zeewater al wat kouder wordt snoepten deze beestjes ook mee van de lekkere hapjes, maar reageerden langzaam in het loslaten van de haak, zodat ze mee naar boven kwamen. De vissers zetten de krabben evenwel weer netjes terug in hun element, zoals elke natuurliefhebber betaamd. De “grote meneren” van de eerste dag, Piet Buijk, maar vooral Frank van Schilt moesten lijdzaam toezien hoe de concurrentie dichterbij sloop. De vangst van deze dag bestond voornamelijk uit wijting, met hier en daar wat scharren er tussen. Totaal anders dan de eerste dag toen er veel schar werd gevangen. Ook de loting van plaatsnummers heeft misschien ook wel een rol gespeeld, maar door de uitslag van deze dag is het klassement in elkaar geschoven. 

Met nog drie periodes te vissen op de laatste topcompetitiedag op 11 december 2016 is nog niemand uitgeschakeld voor het podium en zeker niet voor plaatsing richting het wereldkampioenschap, dat van 6 tot en met 13 mei op het eiland Dugi Otok te Kroatië wordt gehouden. Het aantal gevangen vissen totaal zou nog wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn! Die laatste wedstrijddag wordt vervist vanaf de “Big Marlin” vanuit Neeltje Jans. Ook daar kan de vangst verrassend zijn! De deelnemers kijken er alvast naar uit en we brengen u vanzelfsprekend op de hoogte van het eindverdict! 

Hennri KarremansEr zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide