HSV Service

Sportman, Sportvrouw en Sporttalent 2016 bekend

5174
28 nov 2016

Ramon Ansing, Anja Groot en Jeffrey Bakkernes werden afgelopen zaterdag de sterren van het Sportvisserij Nederland Topsportgala. Zij werden door het hun collega-wedstrijdvissers gekozen tot respectievelijk Sportman, Sportvrouw en Sporttalent van 2016. Een nieuwe categorie, waardoor de gewonnen trofee extra speciaal is.

Voorafgaand aan het Sportvisserij Nederland Topsportgala heeft een commissie zich gebogen over drie genomineerde per categorie. Bij binnenkomst op Papendal kon iedere wedstrijdvisser vervolgens stemmen op zijn/haar favoriet. De genomineerden werden door Ed Stoop op geheel eigen wijze bekend gemaakt.


Sportman

In de categorie Sportman van het jaar 2016 waren Ramon Ansing, Ramon Pasmans en Jurgen Spierings genomineerd. Ansing won het beeldje en ging met de titel Sportman naar huis. Dit vanwege zijn prestaties in 2016. Hij won voor de derde keer op rij de TC Feeder en werd tweede (individueel) bij de EVEZET Nationale Teamcompetitie. Er zijn maar weinig van dit soort allrounders. Daarnaast valt Ansing te prijzen om zijn tomeloze inzet. Ansing is met recht dé sportman van dit jaar.


Ramon Ansing met zijn beeldje 'Sportman van het jaar'


Sportvrouw

In de categorie Sportvrouw van het jaar waren Anja Groot, Natasja Pichot du Plesis en Geertje Veenstra. Eerstgenoemde won met overmacht. Groot is een icoon binnen de wedstrijdsport. Tot het afgelopen WK was zij de regerend wereldkampioene. Daarnaast zet zij zich vol overgave in voor teamvissen en dan met name gecombineerd met jeugd. Een echte sportvrouw en daarom de terechte winnares in 2016.


Anja Groot als winnares 'Sportvrouw van het jaar'


Sporttalent

Tot slot de categorie Sporttalent van het jaar. Daarin waren Jeffrey Bakkernes, Collin Besseling en Youri van Lieshout genomineerd. Bakkernes ging er met de titel vandoor. Als rookie werd hij knap vijfde tussen de senioren bij de EVEZET Nationale Teamcompetitie. Tevens viste hij een goed WK Junioren afgelopen zomer. Een talent waar we de komende jaren nog veel van gaan horen. Een terechte verkiezing dus.


Jeffrey Bakkernes als 'Sporttalent van het jaar'

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide