HSV Service

Sjaak Verburg wint topcompetitie bootvissen 2016

3325
12 dec 2016

Grote winnaar van deze laatste dag was Sjaak Verburg, die de eerste twee periodes aan zijn kant wist te winnen. Hij veroverde in het eindklassement de eerste plaats met een totaal van 21 punten en 171 gevangen vissen. Piet Buijk werd tweede met 23 punten en 169 vissen net voor Peter Leentjes die ook 23 punten had maar iets minder vissen, nl 153.

De topcompetitie bootvissen voor 2016 zit er weer op. Niet helemaal zoals vooraf verwacht, want zondagmorgen bleek er plotseling een straffe Noordwesten wind, kracht zes te staan op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Schipper Hans Lodewijks van de “Big Marlin” moest noodgedwongen de Oosterschelde op voor deze beslissende dag. Ook veelvuldig international Ernest Ripson had zich vanwege een bedrijfsblessure af moesten melden, waardoor de strijd nog maar tussen negen deelnemers ging! Zoals dan internationaal gebruikelijk is vallen er dan geen “vijfde plaatsen” meer aan beide kanten van de boot en iedereen was het ’s morgens voor de afvaart met dit reglementspunt eens. Daarna werd er pas geloot voor de plaatsen van de boot.

De Oosterschelde kan grillig zijn, maar deze dag was de zeearm “lief” voor de deelnemers en werd er goed vis gevangen. Veel wijting, maar ook scharren, meunen en een enkele bot bepaalden de vangst. Vanwege het uitwijken naar de Oosterschelde werd er gevist op cm, zoals het reglement dat bepaald. Hans Lodewijks had voor een plaats gekozen nabij Neeltje Jans, waardoor de boot uit de wind lag. Alleen in de derde periode, toen de boot tussen wind en getijdenstroming kwam te liggen was het even moeilijk vissen, omdat aan de stuurboordkant van de boot de lijnen onder de boot terecht kwamen. De vangsten waren deze periode dan ook beduidend minder! Grote winnaar van deze laatste dag was Sjaak Verburg, die de eerste twee periodes aan zijn kant wist te winnen, terwijl alle anderen punten aan elkaar verspeelden. Piet Buik won ook een eerste periode, maar viel daarna terug, waardoor hij de winst van de topcompetitie aan zich voorbij zag gaan. Ook Frank van Schilt kende een moeilijke dag, maar omdat alle deelnemers elkaar dwars zaten in alle geviste periodes bleef hij uitzicht houden op een plaats in het WK-team. Aan bakboordkant was Peter Leentjes de beste van deze dag met maar zes klassementspunten. Een prima score!. Maar iedereen was het er over eens, dat de jonge Jeremy Stokx een uitstekende prestatie had geleverd door knap vierde te worden in dit sterke deelnemersveld. Een terecht applaus van alle vissers en de leiding was zijn deel. Hij mag zich terecht op gaan maken voor een eerste deelname aan een wereldkampioenschap. 

In “de Oude Smidse” te Kamperland werden door wedstrijdleider Leen van Wensen en coach Henri Karremans de eindstand van de topcompetitie bekend gemaakt met daar aan vast gekoppeld uitzending naar het WK of de Nationscup.


Peter Leentjes (3), Sjaak Verburg (1) en Piet Buijk (2)

Voor het WK-team zijn geselecteerd winnaar Sjaak Verburg, Piet Buijk, Jeremy Stokx, Frank van Schilt en Arjan Stelwage. Nummer drie, Peter Leentjes, gaf de voorkeur aan het vissen van de Nationscup waardoor Arjan Stelwage een plaats in het WK Team kreeg.
De topcompetitie werd zo in goede harmonie afgesloten na drie spannende dagen bootvissen. Het team gaat zich nu zo snel mogelijk al voorbereiden voor het wereldkampioenschap dat van 6 t/m 13 mei 2017 op het eiland “”Dugi Otok” te Kroatië wordt gehouden. Zodra het team in volle samenstelling bij elkaar is geweest volgt via deze site meer informatie en de teamfoto!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide