HSV Service

Internationale Teams Zoutwatervissen bekend!

5814
20 jan 2017

In navolging op de zoetwater coaches hebben de coaches van het zoutwatervissen ook de internationale teams samengesteld. Bij het samenstellen van deze teams is naast de individuele ranking rekening gehouden met de inzet en positieve houding van de visser.

Bij het maken van de keuzes is het uitgangspunt dat de individuele sporters samen een team vormen. Deelnemen aan internationale wedstrijden onder de vlag van Sportvisserij Nederland gebeurt altijd als (landen) team. Ook volgens de normen van NOC-NSF beoefen je met het nationale team een teamsport. Het gaat zoals zij het omschrijven immers bij deze wedstrijden om het gezamenlijk behaalde resultaat. 

Teamleden moeten elkaar aanvullen op kunde, ervaring en karakter, kortom ze moeten complementair zijn. Op deze manier krijg je een team dat beter is dan de afzonderlijke individuele kwaliteiten bij elkaar genomen.
Enkele andere belangrijke eigenschappen waarop geselecteerd wordt, zijn:
-Ervaring, ontwikkeling, inzet en zelfredzaamheid.
-Beheersen van technische (basis) vaardigheden.
-Het snel eigen maken van nieuwe technieken (Talent).
-Collegiaal en sociaal. Teambelang voor eigenbelang.
-Fysieke, mentale en geestelijke gesteldheid.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.