HSV Service

Opfrisavond wedstrijdcontroleurs: meld je aan!

4738
20 jan 2017

In het voorjaar van 2017 organiseren Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties regionale opfrisavonden voor gecertificeerde wedstrijdcontroleurs. Het is belangrijk dat je als wedstrijdcontroleur goed op de hoogte bent van de regels en voorschriften en deze op een goede manier toepast. Je belangrijkste taak is tenslotte ervoor te zorgen dat de wedstrijd soepel en eerlijk en volgens de regels verloopt. Je kunt je gratis aanmelden voor de opfrisavond.

Aanleiding is om deze wedstrijdcontroleurs bij te praten en te informeren over de opzet en uitvoering van het nieuwe wedstrijdbeleidsplan “Als team naar de top, 2016-2020’’. Met het uitrollen van dit beleidsplan zijn er ook veel wijzigingen doorgevoerd in de competitieopzet en bijbehorende wedstrijdreglementen.Programma


Op de opfrisavonden worden de volgend onderwerpen besproken en geoefend:

  • beleidsplan “als Team naar de Top”
  • nieuwe competitieopzet
  • breedtesport
  • rol van de federatie en hengelsportverenigingen
  • wijzigingen wedstrijdvoorwaarden en wedstrijdreglementen
  • rol van de jury en de wedstrijdcontroleur
  • omgaan met wedstrijdvissers
  • praktijk werken met portofoon en nieuwe weegapparatuur 

De opfrisavonden worden georganiseerd in de maanden februari-april op locatie in de regio. Gecertificeerde controleurs ontvangen persoonlijk een uitnodiging en om zich digitaal in te schrijven voor de opfrisavond.

Online toets opfrisavond wedstrijdcontroleur


De opfrisavond is te kort om alle veranderingen en wijzigingen uitvoerig te bespreken en toe te lichten, echter wij willen graag op met een basiskennis starten. Hiervoor hebben wij een huiswerkprogramma met cursusmateriaal opgezet en een examen “wedstrijdcontroleur” ontwikkeld. Dit examen wordt ook gebruikt voor deelname aan de Cursus Wedstrijdcontroleur 2017. Met dit examen ontdekt u of uw kennis als wedstrijdcontroleur up-to-date is.Indien het examen met goed gevolg is afgelegd en u deelneemt aan de opfrisavond, ontvangt u als gecertificeerde wedstrijdcontroleur de nieuwe controleurspas voor het seizoen 2017-2021. Tevens krijgt u (eventueel) nieuwe kleding Wedstrijdcontroleur en een blijvend aandenken aan de opfrisavond en het wedstrijdvissen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.