HSV Service

PENN Korpscompetitie: Watergeus wint eerste wedstrijd

2849
20 mrt 2017

Afgelopen zaterdag starten de 34 deelnemende teams aan de eerste wedstrijd van de PENN Korpscompetitie 2017 onder auspiciën van Sportvisserij Nederland. De harde wind had de voorafgaande nacht het water langs het strand van Hoek van Holland flink op zijn kop gezet. En om 10.00 uur waren de restanten nog aanwezig in de vorm van hoge golven en de laatste windstoten. Het eerste uur waren de vangsten zoals verwacht minimaal.

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd was er veel getraind. De top van de teams is breed en je kunt je dus niet veroorloven om met een slecht resultaat te beginnen. Uiteindelijk gaat het toch om het Nederlands Kampioenschap en internationale afvaardiging naar het WK Korpsen. De spanning was dan wel niet meteen zichtbaar, toen de vangsten in het eerste uur tegenvielen kwam deze wel tot uiting. 

Aanpassen van de onderlijnen en de tactiek was het devies. Het geluk was dat de vangsten vanaf het tweede uur stevig aantrokken. Degenen die op dat moment de keuze goed hadden gemaakt konden even later de nodige vissen laten meten. Trekken van twee of zelfs drie vissen tegelijk waren géén uitzondering. De vangst bestond hoofdzakelijk uit botten, maar ook werden er zeebaarzen, gulletjes en wijtingen gevangen. Kortom, prima omstandigheden voor een mooie strijd.

Uiteindelijk waren het de ervaren teams met de individuele klasse die deze wedstrijd aan het langste eind trokken. Al geldt dat niet voor het team Westkapelle 1 dat het debacle van vorig jaar opnieuw werkelijkheid zag worden met een 20e plaats. Debutant Nipro eindigde op de 3e plaats, maar individueel bestaat dit team uit gelouterde vissers, wat deze uitslag verklaart. De Nederlands kampioen 2016 (Vercelli/Watergeus) en de huidige Wereldkampioen Korpsen (Spro) gaven vandaag opnieuw inhoud aan het spreekwoord “Adel verplicht”. Ze lieten zien de druk van de seizoenstart meer dan aan te kunnen en eindigden respectievelijk als eerste en tweede.

Over vier weken, zaterdag 15 april, strijkt de PKC neer in Groote Keeten voor de tweede competitiewedstrijd. Foto’s en de complete uitslag van de afgelopen wedstrijd staan op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2017.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide